elen
Προσφορές & Νέα

Η Ατλαντίδα στο facebook

Η Ατλαντίδα δεν θα μπορούσε να λείπει από το facebook. Κάντε like για να μαθαίνετε τα νέα μας και από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης

Πληκτρολογήστε www.facebook.com/atlantidatournavitis και μπείτε στην παρέα μας.

 

Περισσότερα

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ 2015

Κλείνουμε την χρονιά με νέες δυνατές προσφορές

  • ΒΑΚΑΛΑΟΣ (Α/Κ, 200-300)   -20%
  • ΑΠΟΦΛ. ΓΑΡΙΔΑ (40-60, 500γρ.)  -20%
  • ΘΡΑΨΑΛΟ ΡΟΔΕΛΑ (Α/Κ, 500γρ.)  -10%
  • ΧΤΑΠΟΔΙ ΕΙΣ. (1-2kg)   -10%
  • ΧΤΑΠΟΔΙ Τ5 (1,2-1,5kg)   – 10%
  • ΓΑΡΙΔΑ VANNAMEI  (20-30)   -20%
  • ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΙΝΔΙΩΝ (10-20D)   -20%
  • ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΓΙΑΤΙΚΑ   -30%

 

 

 

 

 

 

 

Για παραγγελίες ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.

Οι ως άνω εκπτώσεις ισχύουν μέχρι 31/12/2015 ή μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

 

Περισσότερα

Μπακαλιάρος τηγανητός με πράσινη σαλάτα κάππαρης

1μπακαλιάρος γύρω στα 800γρ. κομμένος σε ροδέλες

Λάδι για το τηγάνισμα

Αλεύρι για το αλεύρωμα

Αλατοπίπερο

Λάδι

2φλ.φρέσκια πράσινη σαλάτα

2κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/νη

2κ.σ.κάππαρη

1μικρό αγγούρι ψιλ/νο

1πράσινη πιπεριά κέρατο ψιλ/νη

1κ.σ.πάστα σκόρδου

3κ.σ.άνιθος ψιλ/νος

Ξύδι και χυμό 1 λεμονιού

 

1.Αλευρώνουμε τα κομμάτια του ψαριού και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα κρατάμε σε ζεστό μέρος.

2.Βάζουμε την πράσινη σαλάτα με την πιπεριά, την κάππαρη,τον άνιθο, το αγγούρι, την πιπεριά και τα κρεμμυδάκια.

3.Σε ένα βάζο με καπάκι βάζουμε λάδι, ξύδι, το χυμό λεμονιού, την πάστα σκόρδου και το αλατοπίπερο και τα ανακινούμε καλά.

4.Περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα , ανακατεύουμε και σερβίρουμε μαζί με τον μπακαλιάρο.

 

 

Περισσότερα

Στείλτε μας και τις δικές σας!

Προτείνετε δικές σας συνταγές σχετικές με ψάρια και θαλασσινά και θα χαρούμε να τις δημοσιεύεσουμε στην σελίδα μας !

Περισσότερα

Stuffed calamari

Ingredients:

calamari Measure-12 pieces
bulgur 250 gr
1 onion chopped
2-3 chives
4 cloves chopped garlic

Περισσότερα

Φιλέτα Γλώσσας με Μυρωδικά

φιλέτα γλώσσας 4 (160 γρ περίπου το καθένα)
βούτυρο 50 γρ
φρέσκο εστραγκόν ψιλοκομμένο 1 κ σούπας
σχοινόπρασο ψιλοκομμένο 1 κ σούπας
μαϊντανός ψιλοκομμένος 1κ σούπας
κρέμα γάλακτος 150 ml
αλάτι& φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς

2. Τυλίγετε τα φιλέτα γλώσσας σε ρολά και τα τοποθετείτε στο ταψί

3.Βάζετε ένα μικρό κομμάτι βούτυρο σε κάθε φιλέτο και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 7-10 λεπτά.

4.Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά την κρέμα γάλακτος.Ρίχνετε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, ανακατεύετε και αλατοπιπερώνετε.

5.Σερβίρετε τα φιλέτα γλώσσας περιχύνοντάς τα με τη ζεστή σάλτσα

6.Συνοδεύετε τα φιλέτα γλώσσας με πατάτες σοτέ η λαχανικά και γαρνίρετε με φέτες λεμονιού

(Συνταγή από τον ΟΠΕ)

Περισσότερα

Καλαμαράκια Γεμιστά

καλαμαράκια μέτρια 12
πλιγούρι 250 γρ
κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1
φρέσκα κρεμμυδάκια 2-3
σκόρδο ψιλοκομμένο 4 σκελίδες
άνηθος ψιλοκομμένος 2κ σούπας
γραβιέρα Νάξου τριμμένη
μαϊντανός ψιλοκομμένος 2 κ. σούπας
κρασί λευκό 300 ml
ντομάτες ώριμες κομμένες σε κύβους 2
ελαιόλαδο 100 ml
αλάτι&πιπέρι

Τρόπος παρασκευής:

1.Βάζετε το πλιγούρι σε χλιαρό νερό να μαλακώσει

2.Καθαρίζεται τα καλαμαράκια και ψιλοκόβετε μόνο τα κεφάλια και τα πλοκάμια τους

3. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το σκόρδο και το κρεμμύδι και προσθέτετε τα ψιλοκομμένα καλαμαράκια

4.Όταν απορροφήσουν τα υγρά τους, σβήνετε με κρασί 100ml και προσθέτετε τις ντομάτες και το πλιγούρι.Ανακατεύετε προσεκτικά για 2-3 λεπτά

5.Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το τυρί, το μαϊντανό τον άνηθο και το πιπέρι.

6.Γεμίζετε τα καλαμαράκια και τα κλείνετε με μια οδοντογλυφίδα.Τα σοτάρετε και τα σβήνετε με το υπόλοιπο κρασί

7.Τα σιγοψήνετε σκεπασμένα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά, φρον τίζοντας πάντα να υπάρχουν υγρά στο σκεύος

8.Τα σερβίρετε ζεστά, ολόκληρα ή κομμένα σε ροδέλες

(Συνταγή από τον ΟΠΕ)

Περισσότερα

Χταπόδι Στιφάδο

χταπόδι καθαρισμένο 1,5 κιλό
κρεμμυδάκια για στιφάδο 1 κιλό
ελαιόλαδο 160 ml
σκόρδο ψιλοκομμένο 2-3 σκελίδες
πελτές ντομάτας 2κ. σούπας
κρασί Μαυροδάφνη 250 ml
αλάτι & πιπέρι
φύλλα δάφνης 2
κανέλλα ξύλο 2
γαρύφαλλα 8
φρέσκο θυμάρι 1 κλωνάρι προαιρετικά

Τρόπος παρασκευής:

1.Κόβετε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια και το βάζετε σε μια κατσαρόλα.Το σιγοψήνετε σκεπασμένο για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να ‘πιει’ το νερό του.

2. Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια σε βαθιά κατσαρόλα και το ελαιόλαδο σε πολύ χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά περίπου .

3. Ρίχνετε το σκόρδο και όταν είναι έτοιμο το χταπόδι,το ρίχνετε το χταπόδι , το ρίχνετε και αυτό στην κατσαρόλα και ανακατεύετε για μερικά λεπτά.

4. Προσθέτετε τον ντοματοπολτό και τα μπαχαρικά και συνεχίζετε το ανακάτεμα.

5. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και ένα ποτήρι νερό περίπου.

6. Σιγοψήνετε σε χαμηλή θερμοκρασία για 30 λεπτά περίπου.Αν χρειαστεί προσθέτετε και άλλο νερό

7.Πριν σερβίρετε, αφαιρείτε τα μπαχαρικά και γαρνίρετε με λίγο θυμάρι

(Συνταγή από τον ΟΠΕ)

Περισσότερα

Συνταγή με γαρίδες

Γαρίδες σαγανάκι

Για την συνταγή θα χρειαστούμε:

  • 1⁄2 κιλό γαρίδες καθαρισμένες
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες για σάλτσα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 250 γρ. τυρί φέτα
  • 5 κ.σ. λάδι
  • 1⁄2 ποτηράκι κρασί
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση συνταγής.

 

Img0918

1. Ξεπαγώστε τις γαρίδες Ατλαντίδα και βράστε τις στην κατσαρόλα με νερό, ίσα-ίσα να τις σκεπάζει.

2. Αφήστε να βράσουν μόλις 5 λεπτά και κρατήστε το νερό στο οποίο έβρασαν

3. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεστάνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

4. Προσθέστε στη συνέχεια τον μαϊντανό και τις ντομάτες, μαζί με αλάτι και πιπέρι.

5. Σκεπάστε το τηγάνι και αφήστε τη σάλτσα να δέσει σε πολύ χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.

6. Συνεχίστε προσθέτοντας τις γαρίδες, μαζί με λίγο νερό από το βρασμό τους και αφήστε το σαγανάκι σας να δέσει.

7. Λίγο πριν κατεβάσετε το τηγάνι από τη φωτιά προσθέστε την τριμμένη φέτα,  και ανακατέψτε ελαφρά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Σερβίρετε σε πιατέλα, προσθέτοντας λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνιτούρα.

Περισσότερα

10 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ από το EUFIC

Ευρωπαϊκό συμβούλιο πληροφόρησης για τα τρόφιμα.

http://www.eufic.org/article/el/expid/10-tips-healthy-eating_greek/

Περισσότερα