elen
Προσφορές & Νέα

Χταπόδι Στιφάδο

χταπόδι καθαρισμένο 1,5 κιλό
κρεμμυδάκια για στιφάδο 1 κιλό
ελαιόλαδο 160 ml
σκόρδο ψιλοκομμένο 2-3 σκελίδες
πελτές ντομάτας 2κ. σούπας
κρασί Μαυροδάφνη 250 ml
αλάτι & πιπέρι
φύλλα δάφνης 2
κανέλλα ξύλο 2
γαρύφαλλα 8
φρέσκο θυμάρι 1 κλωνάρι προαιρετικά

Τρόπος παρασκευής:

1.Κόβετε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια και το βάζετε σε μια κατσαρόλα.Το σιγοψήνετε σκεπασμένο για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να ‘πιει’ το νερό του.

2. Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια σε βαθιά κατσαρόλα και το ελαιόλαδο σε πολύ χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά περίπου .

3. Ρίχνετε το σκόρδο και όταν είναι έτοιμο το χταπόδι,το ρίχνετε το χταπόδι , το ρίχνετε και αυτό στην κατσαρόλα και ανακατεύετε για μερικά λεπτά.

4. Προσθέτετε τον ντοματοπολτό και τα μπαχαρικά και συνεχίζετε το ανακάτεμα.

5. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και ένα ποτήρι νερό περίπου.

6. Σιγοψήνετε σε χαμηλή θερμοκρασία για 30 λεπτά περίπου.Αν χρειαστεί προσθέτετε και άλλο νερό

7.Πριν σερβίρετε, αφαιρείτε τα μπαχαρικά και γαρνίρετε με λίγο θυμάρι

(Συνταγή από τον ΟΠΕ)