elen
Προσφορές & Νέα

Καλαμαράκια Γεμιστά

καλαμαράκια μέτρια 12
πλιγούρι 250 γρ
κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1
φρέσκα κρεμμυδάκια 2-3
σκόρδο ψιλοκομμένο 4 σκελίδες
άνηθος ψιλοκομμένος 2κ σούπας
γραβιέρα Νάξου τριμμένη
μαϊντανός ψιλοκομμένος 2 κ. σούπας
κρασί λευκό 300 ml
ντομάτες ώριμες κομμένες σε κύβους 2
ελαιόλαδο 100 ml
αλάτι&πιπέρι

Τρόπος παρασκευής:

1.Βάζετε το πλιγούρι σε χλιαρό νερό να μαλακώσει

2.Καθαρίζεται τα καλαμαράκια και ψιλοκόβετε μόνο τα κεφάλια και τα πλοκάμια τους

3. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το σκόρδο και το κρεμμύδι και προσθέτετε τα ψιλοκομμένα καλαμαράκια

4.Όταν απορροφήσουν τα υγρά τους, σβήνετε με κρασί 100ml και προσθέτετε τις ντομάτες και το πλιγούρι.Ανακατεύετε προσεκτικά για 2-3 λεπτά

5.Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το τυρί, το μαϊντανό τον άνηθο και το πιπέρι.

6.Γεμίζετε τα καλαμαράκια και τα κλείνετε με μια οδοντογλυφίδα.Τα σοτάρετε και τα σβήνετε με το υπόλοιπο κρασί

7.Τα σιγοψήνετε σκεπασμένα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά, φρον τίζοντας πάντα να υπάρχουν υγρά στο σκεύος

8.Τα σερβίρετε ζεστά, ολόκληρα ή κομμένα σε ροδέλες

(Συνταγή από τον ΟΠΕ)